uit en thuis

op de ijzers?

De tv staat aan en ik hang op de tweezitsbank. De benen omhoog en twee kussens in de rug, heerlijk relaxt zo. Een van de twee Lack-tafels staat naast de bank, daarom staat een glas wijn. Of eigenlijk, een glas met nog een heel klein beetje wijn; de rode Winemakers Gallo smaakt me goed vanavond.

Terwijl ik naar Nederland van Boven kijk zie ik in mijn ooghoeken iets bewegen. Het is verlichting van een auto. De verlichting beweegt omdat de lamellen bewegen. En de lamellen bewegen omdat mijn verwarming aan het gloeien is. Gelukkig gloeit mijn verwarming stevig, want buiten is het koud.

De hele dag hou ik de kou een beetje in de gaten. De website van het KNMI is daarbij een prima hulpmiddel. Niet alleen de temperatuur wordt daar getoond, ook de gevoelstemperatuur. Zo zegt de site op dit moment (22.35 uur) dat de gewone temperatuur rond de -6 gr. Celsius zit, maar de gevoelstemperatuur al weer rond de -13,5 gr. Celsius!

Het is dus eindelijk winter en heel Nederland is onmiddelijk bezig met het ijs en de Elfstedentocht. De Friezen zijn nuchterder, wij genieten liever eerst van de schaatsmogelijkheden die er nu al zijn en zien wel hoe het verder gaat. Ik gun het jullie van harte.

Zelf doe ik er nog niet aan mee, ik ben nog niet aan het genieten van de schaatsmogelijkheden. Voor mij beginnen de wielrentrainingen aanstaande zaterdag weer, ik moet eerst maar zien of ik die een beetje goed doorkom. De eerste training is binnen. Met deze kou ben ik daar niet zo rouwig om… het is bijna te koud om te wielrennen! Misschien dan toch maar schaatsen volgende week?

The post is brought to you by lekhonee v0.7