fietserd

Wat een mooi gezicht!

Het Europese koersseizoen is begonnen! Op tv is de Omloop Het Nieuwsblad, met in de kopgroep de Fries (ja, Fries voor Nederlander) Lieuwe Westra. Het gat met de tweede groep (met favoriet Boonen) wordt kleiner. Kom op Lieuwe, kom op man!

Terwijl ik naar de koers kijk, denk ik terug aan de training van vandaag, een duurtraining over een afstand van ongeveer 70 km. Met tijdens de training wat verrassingsoefeningen. G. en ik fietsen voorop en de trainer komt naar voren fietsen met de instructie: “Zodadelijk schakelen jullie twee tandjes bij en dan ga je langzaam versnellen”. We fietsen op het gemakje voor de wind en G. en ik hebben hele verhalen.

Dan komt het signaal en we schakelen bij. Weer een signaal en we trekken langzaam op…. en door…. Ik kijk op de teller en zie 38,5 km/uur. Als ik dit meld aan G. naast me besluiten we door te versnellen, we trekken door naar 40 km/uur! We houden deze snelheid even vast en het gaat me redelijk gemakkelijk af zo op kop voor de wind. Dan komt het signaal dat we op kunnen houden en de snelheid moet terug naar zo een 26-27 km/uur.

Kort daarna gaan G. en ik van kop af en komen we aan de staart van de groep in de luwte te zitten. Dan hoor ik naast me “Wat een mooi gezicht dit”, terwijl G. de groep bewondert. Ik kan het alleen maar beamen. En terwijl ik zo naar de Omloop Het Nieuwsblad kijk, zie ik eigenlijk dat beeld voor me; het beeld van onze groep op de fiets in de toffe nieuwe kleding.

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *