uit en thuis

H2Oja, niet vergeten!

Lekker schoon en niet meer zo plakkerig als eerder, lig ik even op mijn bed. Voor me zie ik een schouwspel van flitsen en een non-stop gerommel. Wat een mooi schouwspel! En goed ver weg, dus heb ik de ramen tegen elkaar open gezet. Het waait door en de temperatuur daalt in huis. Eindelijk.

Toen ik eind van de middag terug kwam vanaf een afspraak in zuidoost-Drenthe, was het broeierig warm. De thermometer in de auto had me al laten zien dat het 29 graden Celsius was. Zeker 15 graden warmer dan een week geleden; binnen 1 week is het zomer geworden in Nederland.

De temperatuur vind ik een beetje doorgeschoten, waarom niet gewoon 22 of 23 graden? Ik moest afgelopen paar dagen nogal wennen aan de 25 tot 31 (in Drenthe) graden. Hoofdpijn en dergelijke heb ik nog niet gehad; schaduw zoeken, het hoofd bedekken en veel drinken helpt gelukkig goed.

Veel drinken, ja; liters drinken werk ik weg. Vanavond bij een fietstochtje van een uur zomaar een halve liter water. Nu een liter thee en straks een wijntje. Heerlijk een wijntje! Daar heb ik nu eigenlijk al wel zin in. Ik ga het gewoon doen ook, de H20 komt morgen wel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *