uit en thuis

Cols en cols

De Madeleine is een stevige beklimming, zo hebben we vandaag gezien. En helemaal als het morgen echt die 31 graadjes wordt die ze voorspellen.

Zulke warmte, ik ben er niet zo een fan van. Vandaag moest ik echt wennen aan de 28 graden die het was. Bij de verkennen vond ik het op de col van de Madeleine (20 gr. C) dan ook heerlijk! En een prachtig uitzicht daar, onder andere de Mont Blanc was er goed te zien. Gister bij de afdaling vanaf de Glandon meende ik die berg al te hebben gezien, vandaag werd ik daarin bevestigd.

Na het dejeuner (lunch kennen ze niet) vertrokken we met de auto’s naar de Galibier, via de Telegraphe. Tjongejonge; je hebt cols en je hebt cols! Wat een naar ding die Galibier! Lang, stijl en (tegen het eind) venijnig fris. Tussen de sneeuw stonden we te kijken naar de omgeving en de wielrenners die boven kwamen. Poehee, knap gedaan!

Ik ruil de Madeleine morgen niet graag in voor de Galibier. Tuurlijk zou ik wel bovenkomen, maar niet met veel plezier. Misschien onderschat ik mijzelf, misschien niet. Morgen eerst maar eens fatsoenlijk de Col de la Madeleine op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *