uit en thuis

Froome

Het is een jonge kerel, hij doet mee voor het jongerenklassement van de Tour. Hij is een Brit van Keniase afkomst en hij doet het goed. Hij kan niet alleen in de bergen goed omhoog komen, ook zijn tijdrit is bijzonder goed. Tenminste, de afgelopen dagen! Ik heb afgelopen weekend niet live gezien hoe goed Froome is, maar ik hoor in de herhaling zijn naam vaak vallen.

Afgelopen weekend ben ik hele dagen buiten geweest, niet voor de tv. Heerlijk was het buiten, vooral zaterdag! Want zaterdag ben ik op de fiets van huis naar mijn ouders gefietst; zo een 45 kilometer… binnen 2 uur dus… op de ‘gewone’ trekkingfiets. TJa, zelfs op die fiets kan ik niet meer rustig aan doen.

Gelukkig kon ik ’s middags lekker rustig aan doen. Want in het kader van de verjaardag van mijn moeder zijn we wezen solexen… Jep, dat is dus rijden op zo een Solex. En een lol dat we hadden! Eerst omdat we even moesten wennen aan die apparaatjes. Waar zit nu het gas en hoe rem ik in vredesnaam af? Toen om hoe het eruit zag. De lange mannen zaten bijna met hun knieen bovenop het stuur! Later vanwege de racejes die we hielden.

FROOME… VROEM… VROOOEEEM… VROOOOOOEEEEEEEM

Ik schakel mijn Garmin horloge in en zie dat ik 30 km/uur rijdt. Mijn vader schiet mij voorbij en even later stomen ook mijn zusje en schoonzusje voorbij. Mijn Solex is langzaam en dan maakt het niet meer uit dat je een lichtgewichtje bent! Even bedenk ik dat ik nu wel op een racefiets achter zo een Solex aan had willen gaan; kijken hoe lang ik die hoge snelheid (30 km/uur en meer) volhoud. Maar dan nadert ook mijn tante mij. Deze racejes verlies ik, een voor een, maar het maakt niet uit; de lol is er niet minder om.

Na de rit worden we getrakteerd op een Gaasterlanner Bitter en die drinken we rustig op. Ook de niet-alcoholgebruikers. Het is ritueel, dan doe je gewoon mee. Het Bittertje gaat er, zo zittend op het terras in de zon, erg goed in… Wat een geslaagde middag en dan hebben we ook nog een lange gezellige avond in het vooruitzich. “Koe minder!”

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *