fietserd

kilometervreten

Na de winter die te lang was is het voorjaar nu toch echt wel begonnen. Heerlijk zonnig weer. De temperatuur ruim boven de 10 graden Celsius en niet te veel wind. Tenminste, vanochtend vroeg nog niet in Sneek.

De Elfmerentocht. Voor fietsers. Vandaag reed ik die met de ploeg. Wat een genot!

De ploeg is goed in orde en dat bleek vandaag maar weer. De eerste 50 kilometers suisden onder onze wielen weg. Waar de wind ook vandaan kwam, de snelheid lag hoog; de eerste 50 kilometer legden we met gemiddeld 28,6 km/uur af.

Oosterzee. Even stoppen, benen strekken, stempelen, naar de wc, wat eten en wat drinken. De benen voelen prima, nog geen pijn. Dus snel weer door voor de volgende 50 km naar Warns. Een mooi gevarieerd landschap in dit stuk van  de route, maar vooral veel tegenwind. En de vermoeidheid sluipt langzaam in de benen. Ik weet wat er komen gaat, ken de route na al die jaren dat ik de tocht heb gefietst goed, en weet dat er nog een flink stuk tegenwind in het verschiet ligt.

Dan gaat het te snel en moet ik ingrijpen. Om de snelheid naar beneden te brengen, ga ik zelf mee op kop fietsen. De benen in een constant ritme, en zo komen we in Warns aan. Weer even stoppen en een lekker bakje soep. In het zonnetje is het heerlijk, het voelt als voorjaar.

Het mooiste stuk ligt in het verschiet, de wind gaat namelijk nu vooral in de rug en de zij blazen. We zijn er aan toe. De snelheid is niet laag; 30 km/uur of meer, de bandjes zoeven over het asfalt; een mooi geluid. Het gaat heerlijk, ik fiets nog behoorlijk op mijn gemak. Een klein stukje nog tegenwind en dan het laatste stuk naar Sneek weer wind mee.

Na 5 uur en een kwartier fietsen (en 6 uur onderweg) komen we terug in Sneek en hebben we bijna 150 km afgelegd. Een dikke 28 km/uur gemiddeld. Wat was het een mooie dag, wat vond ik het tof om dit ook een keer met de clinicploeg te doen. De ploeg die het zo fantastisch deed vandaag. Superdagje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *