uit en thuis

fierljepfanatiekeling

Tijdens het bedrijfsuitje gister werd het tegen me gezegd; “Jij bent wel fanatiek!”. Mijn reactie: “Dat valt toch wel mee? Ik doe niet verschrikkelijk hard mijn best.”

Fryslân beleven, dat was het thema van het bedrijfsuitje. Het bracht ons met de fiets van De Kuilart bij Koudum naar It Heidenskip. De dag begon voor onze groep met een les kaatsen. Ik had het nog nooit gedaan en ben niet zo een held in balsporten, maar het ging me niet heel slecht af. Al zijn de blauwe vingers door verkeerd geslagen ballen – want dat ligt ECHT aan je zelf – niet het meest plezierige aan de sport, ik vond het leuk om te proberen.

De tweede groep was gearriveerd en dat was voor ons het signaal om door te lopen naar de fierljepschansen. Ik vond het wel een beetje spannend, want was wel benieuwd of we over het grotere water mochten springen. Al snel werd uit het verhaal van Hendrik Haanstra duidelijk dat we dat niet gingen doen. Wel zouden we aan het eind natspringen vanaf de seniorenschans.

Maar we begonnen door op het zand te springen vanaf de ’tribune’. Met wat goede tips kreeg ik er al snel een beetje gevoel voor. We mochten door naar het schansje over twee meter water. Met aanloop op de pols af en dan springen. Steeds harder durfde ik op de pols af te rennen, sprong ik erin en trok mezelf omhoog. Ik kreeg complimenten van de ‘coach’, dat was wel tof! Had ik in IJlst dan toch moeten beginnen met fiertjeppen?

Na de ljepperij ging mijn groep met de praam terug. Ik bleef, besloot mee terug te fietsen. Het gaf me bovendien de gelegenheid om met de andere groep ook weer mee te gaan doen met fierljeppen. De natsprong vanaf de seniorenschans heb ik niet gedaan; om te voorkomen dat ik ziek kon worden. Ik had het wel gedurft als het op een ander moment in het jaar zou zijn geweest.

Vanochtend stond ik op om op tijd in The Sportsclub te zijn voor de laatste Ventouxtraining. Het doel was een ronde om het Lauwersmeer, net meer dan 100km. Bij het opstaan voelde ik mijn hele lijf; spierpijn! De hele fietstocht en verdere dag heeft me dat parten gespeeld. Of ik fanatiek ben? Ja dus, maar vooral fierljepfanatiek! Kijk maar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *