fietserd

Klimmen en klauteren (donderdag 13 juni)

Op het programma een lange tocht en een x-aantal hoogtemeters. Google Earth overdreef door te zeggen dat dat x-aantal zou neerkomen op 2600 hm. Ja ja. Nee dus. Dat aantal lag een stuk lager. Gelukkig trouwens.

Bij de start – een half uur eerder dan gister, in verband met de verwachte warmte – was het prachtig weer. De zon lachte ons vanuit een strak blauwe hemel stralend tegemoet. Oke, tot zover het lyrische gedeelte. De rest van de dag was de zon namelijk niet bepaald een vriend en waren we blij met iedere zucht wind die in onze gezichten blies, ieder stukje schaduw op de weg en iedere wolk die voor de zon langs dreef.

Ja, fietsen met temperaturen tot 35 graden Celsius is toch wel een tikkeltje warm. Helemaal als je ook nog moet klimmen.

Dat klimmen, dat hebben we wel gedaan vandaag. Volgens Google Streetview zouden we over drie cols gaan. Aan het eind hebben sommige teamleden 5 of zelfs 6 “col”bordjes gezien. Streetview (Google Maps) blijft handig, maar zit er wel eens naast.

Na de cols bedwongen te hebben logen de lengtekilometers en hoogtemeters er niet om. De lengte van de tocht bedroeg – op 500 meter na – 80 kilometer. De hoogtemeters bleven rond de 1.600 steken. Steilste percentage rond de 8%. Heftig genoeg met dit warme weer.

De plannen voor zaterdag passen we aan. De voorspelde warmte gooit wat dat betreft roet in het eten. De route wordt in ieder geval met 20km ingekort en wellicht met meer. Morgen gaan we verkennen en kijken welke (on)mogelijkheden daarin zijn. Maar morgen eerst nog even fietsen natuurlijk! Net geen 40 km; om te herstellen…

IMG_0252