uit en thuis

Nog één keer aansporen

De winterbanden zitten al sinds begin december onder de Mazda. Gloedjenieuw. Vol profiel. Helemaal klaar voor een flinke dosis nattigheid en sneeuw. Maar december was warm. Warmer dan vele decembers van de decennia ervoor.

Dan maar kijken hoe het tijdens de wintersport naar Sölden gaat. Maar ook daar was het spannend. Heel spannend. Of er wel genoeg sneeuw zou liggen, spannend… Er lag genoeg sneeuw op de pistes, maar de wegen waren mooi schoon. De temperatuur voor mijn winterbanden onderweg van en naar Sölden het grootste deel van de reis zelfs aan de hoge kan (boven de 7 gr. C.).

We zijn nu ruim een week terug van de wintersport en gister heb ik een andere auto gekocht. Nou ja, bijna dan. Volgende week haal ik de auto op, dan is de officiële koop. De kans dat mijn Mazda op de winterbanden nog in de sneeuw zou komen was klein, heel klein.

Tot vanavond. Op de terugweg van mijn ouders naar huis. De regen ging plotseling over in sneeuw, de snelweg was ineens wit. Ik zat nog op de linkerbaan om een auto in te halen. Bij het wisselen naar de rechterbaan hadden mijn winterbanden plezier. Ze speelden met de grip, verloren deze heel kort en hadden het toen weer te pakken. Een duidelijk signaal; de snelheid moest naar beneden en maar rechts in het spoor blijven. De banden hadden weer volop grip en ik kwam veilig thuis. Dankzij de winterbanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *