fietserd

Voorpret

Maandagavond, half 11.

Ik zit thuis voor de pc en ben bezig met het tekenen van fietsroutes voor de trainingsrit van zaterdag. Het is de bedoeling dat we een duurtraining gaan doen, wat in dit geval betekent dat we een route van ongeveer 100km gaan doen. Ideeen schieten door mijn hoofd en in Google Maps zet ik een het beginpunt (The Sportsclub, Drachten) en een eerste eindpunt vast; Sneek.

De routebeschrijving op Google zet voor mij de route uit over de A7. Dat is voor auto’s geschikt ja, maar wij zitten op de racefiets! De snelweg is helaas voor ons verboden terrein. Dus klik op het fietsertje in beeld en Google wijzigt de route. Ik kijk en zie leuke paden in beeld komen; de route versleep ik naar nog leukere paden zonder pontjes en schelpen en de heenreis naar Sneek staat op papier.

Het eindpunt versleep ik nu terug naar The Sportsclub in Drachten en Google maakt voor mij de terugreis. Voor fietsers uiteraard, want dat staat nog steeds ingesteld. Ik ken de paden die Google aangeeft en weet dat er schelpenpaden tussen zitten. Dat is niet zo handig met de racer, dus versleep ik de route weer naar wegen en paden die wel geschikt zijn. De blauwe lijn in beeld verschuift gewillig mee en de totale route staat in beeld.

Kwart voor 11. Ja, de route is klaar. Even het aantal kilometer controleren? Bijna 100! Dat is precies goed. Ik ben tevreden en sla de route op; “training2014_11”.

Jeetje ja; de elfde training al weer en de laatste voor de Amstel Gold Race. Ik heb al zin in deze laatste trainingsrit. Het is een rit door voor mij maar al te bekend terrein, rond het Snekermeer. De rit kan ik me in 2D (als op een kaart) en in 3D (als in werkelijkheid) helemaal voorstellen. Maar ik moet nog wachten tot de zaterdag. De week is nog lang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *