ongezouten

Stoer

Mooie auto’s. Ik hou er wel van, altijd al gedaan ook. Mijn ouders hadden in China vanuit een bus een foto gemaakt van een hele sjieke auto en ik zag dat het een Rolls Royce is. Sterker nog. Ik vertelde er direct bij dat het een model Phantom is. Wanneer mensen mij leren kennen zijn ze daar verbaasd over. Een vrouw die dat zomaar weet? Ja, ik dus wel. En dat vind ik eigenlijk ook wel tof.

Onder medewielrenners kan ik mij met de technische termen ook wel redelijk goed redden. Ik praat mee over ‘groepen’ van de racefiets of de mountainbike en ik ken de verschillende modellen binnen de groepen ongeveer. Enige basiskennis van de techniek van de fiets heb ik ook, de taal van de fietsenmakers is begrijpelijk voor mij. Ik heb er geen problemen mee dat ik dat weet, vind het eigenlijk best wel stoer dat ik het weet.

Stoer zijn is wel iets heel anders. Ik kom misschien met mijn technische kennis wel stoer over, maar ben dat lang niet altijd. Of eigenlijk helemaal niet vaak. een enkele uitzondering daar gelaten, zoals afgelopen week. Ik heb een besluit genomen waarbij ik mijn ambities na ga jagen. Een besluit waar lang niet iedereen blij mee zal zijn. Maar dat is mijn zorg even niet. Het is mijn keuze en ik hou mezelf daaraan, omdat het om mijn leven en geluk gaat. Dat ik bij mijn keuze ben gebleven en dat heb uitgesproken, dat vind ik dan wel weer heel stoer van mezelf.