uit en thuis

Chill

De kaarsjes branden, zo nu en dan slaat een lichte walm omhoog. Naast me staat een glas met dampend hete thee. Vanavond heb ik een pot thee gezet, omdat ik weet dat het een tv avondje wordt. Zoals iedere maandagavond trouwens.

Normaal gesproken zijn deze tv-avonden spaarzaam, maar nu is het vakantie en heb ik ze bijna iedere avond. Tijdens deze vakantie heb ik er bewust voor gekozen om mijn dagen helemaal vrij te houden. In ieder geval tot het nieuwe jaar. Want op 1 en 2 januari ben ik al weer bezet en vlot daarna kan ik ook weer op kantoor aan de slag.

Maar tot die tijd geniet ik volop van mijn lege agenda. Ik slaap veel en lang. Ik kijk films en series. En iedere dag ben ik wel een poos buiten om een eind te wandelen of te fietsen (meest op de ATB). Het weer is tot nu toe prima en de buitenlucht doet me goed.

Vandaag, bijna een week in de vakantiemodus, dacht ik voor het eerst even aan het werk. Heel even een kort stressgevoel, dat ik ook weer vlot kon wegdrukken. Ik weet dat ik het na mijn vakantie druk ga krijgen, maar wil daar nog niet te veel aan denken. Niet in de vakantie. Niet nu ik helemaal vrij ben om te doen en te laten wat ik wil. Niet nu ik helemaal relaxt ben, helemaal chill…