de nerd

Digitaal verhaal

Sinds een paar jaar heb ik digitale tv van UPC. De tv heb ik erop aangepast, zodat ik de HD zenders met goed fatsoen kan bekijken. Door de digitale tv heb ik toegang tot een wereld aan zenders waar ik nooit naar kijk. En dan heb ik nog niet eens het meest uitgebreide pakket.

Zenders als Al Jazeera en CNN? Nope, niet aan mij besteed, ik hou het over het algemeen gewoon bij de Nederlandse en Belgische zenders in mijn pakket. Als ik al tv kijk, want dat is de laatste weken ook steeds minder. Drukte met werk, sport en opleiding zorgt ervoor dat ik meer computerschermen zie dan de tv.

Behalve een wereld aan zenders heb ik ook een digitale video recorder aan mijn tv hangen. En dat ding draait overuren. Want alles wat ik wel echt wil zien komt op die tijdstippen dat ik op kantoor, in de sportschool of bij familie of vrienden ben.

Dan is alleen de kunst; wanneer kan ik datgene bekijken wat ik opgenomen heb? Het antwoord is eenvoudig; vandaag… omdat ik ziek op de bank zat. En ineens had ik tijd om alles te zien wat ik afgelopen weekend had gemist.