uit en thuis

Wortelpraat

Achterin een Opel zit ik dit keer. We staan in de file, of nee, nu rijden we weer. Ondertussen knaag ik op de snackworteltjes die tussen mij en mijn collega in op de armleuning staan. Als je daar één keer aan begint….

We zijn op de terugreis van een werkdag in onze vestiging in Rotterdam. Een werkelijke invasie van collega’s uit Oentsjerk die in de vestiging in Rotterdam overleg hadden, een cursus volgen of gewoon werken. Een derde van het noordelijke kantoor was in het westen! Het viel de westerse collega’s ook op.

Het voordeel van een invasie is dat je efficiënt kunt rijden. En dus zitten we met zijn vieren in de auto. De gesprekken vliegen alle kanten op, maar het gaat niet over het werk. Eigenlijk vind ik dat ook wel heerlijk, even geen werkgerelateerde dingen. Je leert bovendien op die manier je collega’s op een wat andere manier kennen.

Ik luister naar de verhalen, type mijn verhaal en probeer niet misselijk te worden terwijl we ons door de file worstelen. Dan nog maar een worteltje….