fietserd

evalueren en leren

Voor de NTFU wielrentrainer 3 opleiding die ik volg hoef ik tijdens de zomermaanden niet naar Ede. Maar dat betekent niet dat ik niks hoef te doen voor de opleiding. In tegendeel zelfs! Ik ben van alles aan het uitwerken voor mijn portfolio en nieuwe afspraken aan het maken om de opdrachten voor mijn portfolio uit te kunnen voeren.

En ik evalueer. En evalueer. En evalueer…

Constant hou ik mezelf een spiegel voor en spiegel mijzelf door feedback te vragen bij anderen. Bij de renners van mijn ploeg, bij de manager van The Sportsclub en bij de praktijkbegeleider van de opleiding. Iedere keer is het weer spannend; wat krijg ik terug?   Wat ik ook hoor, ik probeer uit alle macht leerpunten voor mijzelf eruit te halen en voor mijzelf te bedenken hoe ik het een andere keer anders (en beter) zou doen.

Ik doe verschrikkelijk hard mijn best en probeer het goed te doen. Ik ga op mijn bek en sta weer op. Ik krijg een klap in het gezicht en probeer te achterhalen waarom. Alles om te voorkomen dat het een volgende keer weer misgaat.

Evalueren en leren. En evalueren en leren.

Het vergt wel het nodige van me, fysiek en psychisch. Maar opgeven doe ik niet aan. Opgeven is geen optie….