uit en thuis

Zilt, zout, SULT, zout?

Wat een weekend is het tot nu toe! En het is nog niet eens voorbij. šŸ™‚

Het begon afgelopen vrijdag met een bedrijfsuitje in Veere. Ja, in het verre Zeeland. Tenminste voor ons “Leeuwarders”, voor de Middelburgers”,Ā “Rotterdammers” en “Eindhovenaren” is het allemaal net even een tikje dichterbij. Maar dat mocht de pret voor ons noorderlingen niet drukken.

Er waren namelijk zeilboten gehuurd, mooi zeilweer hing in de lucht (zon en windkracht 3) en de sfeer was gezellig.Ā Eerst wat eten en drinken, dan de zeilboot in en zeilend richting Veere. Vervolgens een korte stadswandeling door Veere en een lang terrasbezoek (uit de wind en in de zon, heerlijk!) en daarna in de zeilboot terug naar het beginpunt en een barbeque met allemaal lekkernijen. Pas laat was ik weer thuis, maar ik had een mooie dag gehad in de zilte Zeeuwse lucht.

Gistermorgen was de laatste wielrentraining met de ploeg, waarbij ik mezelf ook nog enigszins in het zweet heb kunnen werken. Het zout spoelde van mijn gezicht af onder de douche.

Aan het begin van de middag kwam ik met de familie aan in het dorpjeĀ Nijhuizum, onder de rook van Workum, voor een opvoering van het stuk Krang van SULT. SULT staat voor Sudwest Lokaasje Teater en zij voerden het stuk Krang op. Daarbij maakten ze gebruik van verschillende boerderijen en landerijen en het kerkje in het dorp. Een bijzonder stuk en zeker een aanrader. Er is nog Ć©Ć©n opvoering op 2 oktober aanstaande. Meer informatie vind je op de website www.teatergroepsult.nl.

Vandaag heb ik nog een hele dag weekend. Het weer nodigt ontzettend uit om weer op de racefiets te gaan stappen en mezelf weer in het zweet te gaan werken. Ach… waarom ook niet.