fietserd

De eerste knop

Laatst heb ik het op facebook al eens aangekondigd; dit jaar gaan er vast wat knoppen om in mijn leven. En ja hoor, afgelopen weekend was het tijd voor de eerste.

Afgelopen zaterdag reed ik met mijn nicht en 2 dames van het team waar zij bij aangesloten is (Klik Groningen) en één ‘aanhang’ (dus niet aanhanger!) de TKP tocht vanuit Groningen. Het doel: 110 km door het Groninger Ommeland vanuit de staaaad 😉

Een tikje nerveus was ik wel. Ik had vorige week al twee keer gefietst, maar beide keren voelde ik me beslist niet optimaal. En ik wist dat de dames van Klik kunnen doortrappen, want ik heb al eens een training met ze meegedaan toen ikzelf ik prima conditie was en toen vond ik het al vlot gaan.

Zo ook afgelopen zaterdag. Het eerste stuk (tegenwind) zat ik samen met mijn nicht op kop. Met mijn hartslag op mijn omslagpunt konden we de snelheid rond de 28 km/uur houden. Al heel wat vond ik zelf.

Maar toen namen de Klik ladies grote stukken kopwerk voor hun rekening. De snelheid bleef vervolgens op de meeste stukken van de route boven de 30 km/uur. En ik vond het heerlijk! Man, wat voelde dat weer eens goed… om in het zog van zulke snelle mensen te zitten en het bij te kunnen houden 🙂

Eerlijk is eerlijk, de pauzes kwamen mooi (lees: precies!) op tijd, zodat benen, hart en longen weer even rust kregen en de innerlijke mens de nodige suikers op kon nemen (krentenbollen zijn dan heerlijk!). Maar na die pauzes was ik weer helemaal klaar om lekker door te knallen, waarbij ik zelf ook nog wat kopwerk heb gedaan.

Tijdens één van de laatste kilometers had ik het besluit al genomen. Naast dat ik in 2017 zelf training ga geven, ga ik ook weer aan mijn eigen kracht en conditie werken. Ik sluit me aan bij het team waarbij mijn nicht ook zit!

KLIK

En de knop was om…