fietserd

Beter worden

We mogen nog naar buiten van Rutte! En terwijl heel veel mensen zo veel mogelijk in huis blijven, probeer ik zo veel mogelijk frisse lucht op te snuiven. Hele dagen binnen zitten, daar is geen mens nog beter van geworden! En beter worden, dat wil ik…. op de fiets dan wel te verstaan.

De grote jongens van de KNWU en NTFU vertellen dat we wel mogen fietsen, maar daarbij vooral rustig aan te trainen; jezelf niet onnodig vatbaar maken voor virussen. Vanwege de “rustig aan” sanctie bestaan mijn ritten op het ogenblik dan ook vooral uit duurritten. Het werken aan inhoud, kracht en herstel door middel van bloktrainingen en/of intervallen laat ik achterwege.

Maar ik wil beter worden op de fiets!

Omdat het via trainen even niet mag, heb ik het materiaal waarop ik fiets wat verbeterd. Ja, je moet toch wat! Met de Kuota Kharma Evo reed ik op 7 maart door de 40.000 km-grens heen; één keer een rondje aarde gehaald! Hoog tijd om mijn belofte aan mezelf na te komen en een andere racefiets te halen.

Maar wat kies je dan? Mijn wensen best specifiek (de fiets moest immers beter zin dan de Kuota) en de keuze dan alsnog enorm groot. Met mijn kleine beetje verstand van fietsen is zoeken op internet best wel te doen, waardoor ik de keuze al vrij snel iets beperkter kon maken. Daarnaast zijn veel fietsen matzwart en ik wilde een glanzende witte fiets, dus vielen nog meer fietsen af. Uiteindelijk kwam ik terecht op de website van Cannondale waarop de fiets stond die ik mooi vond. Maar… een glanzende champagne met groen-kleur… niet wit. Die wilde ik dus eerst in het écht bekijken voordat ik tot koop over zou gaan.

Dickhof in Oosterwolde (GL) wilde ‘m wel voor me laten komen, maar dat werd pas half april. Hmm… dat is best lang. Dus maar weer internet open gooien en eens op marktplaats speuren. Daar stond precies de champagnekleurige Supersix Evo in de aanbieding bij Reinders Wielersport in Ruinerwold. Dat was niet ver rijden! Dus na werk eens omrijden via Meppel en kijken. En testrijden…. en toen was ik zomaar om; wat fietst ie lekker en ik vind ‘m mooi! Bovendien bood Reinders nog een leuke inruil voor de Kuota (ongezien), waardoor de nieuwe fiets wat beter betaalbaar werd.

En zo komt het dat ik sinds 14 maart in het bezit ben van een gloedjenieuwe racefiets; een Cannondale Supersix Evo Women’s Ultegra.

De Cannondale is inmiddels een dusdanig aantal km’s getest dat hij al weer toe was aan de eerste onderhoudsbeurt. Bij de testritten voelde ik ook dat het stuur net een tikje te ver weg stond, dus krijgt de fiets een iets kortere stuurpen. Ook was het zadel tijdens de beklimmingen van de Col du VAM (afgelopen zaterdag) aan het kraken. De mannen van Reinders mogen dus nog even aan de bak met de fiets. Morgen haal ik ‘m weer op.

Of ik ook echt beter wordt van de nieuwe fiets? Ik weet het niet, maar het helpt psychisch wel!