fietserd

Eerste date

Voor me een band met noppen. Op zich is dat niet raar, maar deze noppenband is anders dan ik gewend ben; vooral smaller. Het is dan ook het noppenbandje van mijn nieuwe cyclocrosser. Ja, ik heb mezelf voor mijn verjaardag verwend op nog een fiets. En echt nieuw? Nee, met zijn 8 jaar oud is het de een-na-oudste fiets die ik heb.

De cyclocrosser heb ik tweedehands gekocht bij Dickhof in Oosterwolde Gelderland (dicht bij mijn werk). Daarbij kreeg ik nog de nodige nieuwe onderdelen; stuur, stuurpen, stuurlint, bidonhouders, bidons, zadeltasje, tandbladen achter en ketting. Voor een mooi prijsje heb ik een leuke opgepimpte carbon cx-er op de kop getikt! De specs vind je in mijn materiaal.

De fiets dinsdagmiddag gehaald en ’s avonds een gravelrit vanaf Van der Valk in Drachten voorbereid. Niet moeilijk, de gravelrides.cc ritten vanuit die startplaats heb ik zelf gemaakt, dus pakte ik de kortste versie en plakte er nog een lusje aan. Zo had ik voor de testrit de mogelijkheid om ong. 2 uren of ong. 3 uren onderweg te zijn.

Het werden ongeveer 3 uren.

Want hoewel het wel érg koud was om te fietsen (gevoelstemperatuur onder 0). ging mijn eerste date met de fiets prima! De fiets was rustig, deed wat ik wilde wanneer ik dat wilde en zat fijn. Een beetje finetuning is nog nodig, maar dat had ik niet anders verwacht, omdat ik ‘met het blote oog’ op de fiets gezet ben.

De 33 mm noppenbandjes zijn nog wel een dingetje. Die waren op grote delen van de route gister nog best zwaar. Ik ben gisteravond dan ook op zoek gegaan naar andere banden. Nog best lastig, want die zijn er te kust en te keur. En uit navraag bleek ook nog eens dat de bandenspanning wel wat hoger mag (3 bar ipv de 2,5 die ik had). Dat gaat de volgende date nog soepeler!

Want de eerste ontmoeting met de CX was dusdanig prima, dat ik zeker weet dat ik een tweede date wil!