uit en thuis

rokende remmen

Vanmiddag even met de auto erop uit om wat foto’s te maken van wat dingetjes in de gemeente. Lekker vaag he, maar dat moet gewoon nog heel even! šŸ™‚

Hoe dan ook, ik kwam terug uit Houtigehage en reed over de Folgersterloane. Ik reed niet te hard, 50 waar ik dat mocht…

Plotseling doemt links uit de berm een kat op, die zonder vrees de weg over rent. Op zich zou dat niet zo spectaculair zijn geweest. Nu was de kat alleen wel zo een beetje op het punt waar ik op datzelfde moment met mijn auto van een dikke ton ook reed.

Snelle reactie (gelukkig was ik niet moe) en hard op de rem drukken. Een noodstop noem je dat ook wel geloof ik. Alle 1050 kilootjes drukten op de remmen, die daarom een dikker rookwolk lieten zien. De rem moest blijkbaar wat stoom kwijt!

In mijn rechterooghoek zag ik de kat in de bosjes verdwijnen. Terwijl ik voorzichtig wegreed toch nog maar even omkijken, maar nee, er lag echt geen kat. Gelukkig, niet geraakt… mijn remmen zijn goed!