uit en thuis

schapen

Vandaag heb ik besloten om, nadat ik nog iets voor werk had gedaan, de rest van de dag rustig aan te doen. Voor mij stond “rustig aan doen” gelijk aan kijken naar een nieuwe eethoek bij Homecenter Wolvega. Ik heb mooie gezien natuurlijk, maar veeeeeeel te duur (kan smaak erfelijk zijn?!).

Op de terugweg had ik zin om wat binnendoor te rijden en te genieten van het Friese landschap, de dieren en de mensen.

Het was leuk tot het moment dat ik op een klein weggetje een kudde schapen op me af zag komen. En natuurlijk geen enkel opritje in de buurt, waar je even met de auto kunt staan…. dus maar stil blijven staan en afwachten.

Het is een stomme gewaarwording, al die schapen om je auto. Zo nu en dan botsten ze met hun lijfen tegen de auto, waardoor die enigszins bewoog.

Toen de kudde voorbij was zag ik twee herdershonden, die mijn aanwezigheid op hun route volgens mij niet echt konden waarderen. De ene hond links, de andere rechts om de auto en weg was de kudde en ik kon verder. Een vreemde gewaarwording hoor, al die schapen om je auto!