ongezouten

dwars en dubbel, dubbel en dwars

Mijn buren T. en E. kunnen niet parkeren. Al helemaal niet wanneer ze achteruit in moeten parkeren. Ik vind het vervelend om toe te moeten geven, maar ja; T. en E. zijn inderdaad (buur)vrouwen. Buurvrouw T. rijdt een Volkswagen Polo en buurvrouw E. een Mazda Demio.

Met het parkeren van buurvrouw E. gaat het de laatste tijd gelukkig goed, zij zet de Demio over het algemeen zo neer dat er in ieder geval nog een auto naast kan. De paar keer dat ik haar gevraagd heb de auto even anders te parkeren, zodat ik er ook nog bij kon, hebben schijnbaar zijn uitwerking gehad.

Buurvrouw T. is echter een ramp. Zij denkt de Polo goed achteruit te kunnen parkeren, maar negen van de tien keer staat de auto nèt (heel) dubbel geparkeerd. Zo dubbel, dat er aan beide kanten geen auto meer tussen kan, laat staan die grote bak van mij. En onze parkeerplaats is al nokkievol als iedereen thuis is en de auto er neer zet!

Het meest idiote is dat T. er nog moeite voor moet doen ook, om haar auto dubbel te parkeren. Niet zelden zie ik haar aankomen, de auto in de achteruit te zetten, waarbij de auto ruim/dubbel geparkeerd staat. Maar dan laat ze hem niet staan! Neeheeeee…. dan steekt ze nog minimaal 2 keer, zodat de auto precies in het midden van twee parkeerplaatsen staat en er echt aan beide zijden ècht niks meer geparkeerd kan worden. Let wel… m’n buurvrouw rijdt dus een kleine Polo, hè!

Ik heb er zo een hekel aan gekregen dat ik vanavond, T. stond weer een dubbel geparkeerd, mijn auto er dwars voor heb gezet zodat ze er niet uit kon zonder mij te vragen de auto weg te zetten. Helaas hoefde ze niet weg, want als ze dan aan de deur was gekomen om mij te vragen mijn auto weg te zetten, dan had ze mijn verhaal wel even gehoord. Jep, zo pissed was ik dus.

Maar mijn woede ebde weg en de oplossing kwam op een andere manier. Buurman J., ook geen held achter het stuur en ook in het bezit van een VW Polo, verliet zijn parkeerplaats om boodschappen te gaan doen. Heel asociaal heb ik, vlak nadat hij was weggereden, zijn parkeerplaats ingepikt. Tot mijn grote verbazing wist buurman J. – na terugkomst – zijn Polo tussen de Polo van buurvrouw T. en een andere kleine auto te proppen.

Wanneer buurvrouw T. morgen eerder weg moet dan buurman J, dan moet ze via de bijrijderszijde achter het stuur van haar Polo klouteren. Ze krijgt de bestuurdersdeur amper open denk ik; de tussenruimte tussen beide Polo’s is nog geen 30 centimeters. Ik vind het wel een strakke actie van buurman J, iets meer credits voor hem! 🙂