uit en thuis

nieuwsgierig

Je zult het ongetwijfeld wel weten, maar ik ben nogal nieuwsgierig van aard. Ik heb wel eens een vraag gekregen of ik een kruisverhoor aan het houden was… Nee dus, puur nieuwsgierigheid!

Maar niet alleen tijdens gesprekken uit mijn nieuwsgierigheid zich, ook tijdens een simpele fietstocht, zoals vanmiddag.

Onderweg vroeg ik me bij de Fonejachtbrug af wanneer dat project nou eindelijk eens klaar zou zijn. En waarom staat een deel van de nieuwe brug omhoog?

Bij Akkrum was de spoorwegovergang over de kop gehaald, een man zei dat we er morgen helemaal niet meer langs konden. Waarom op maandag, dat is toch superonhandig (ivm bereikbaarheid station)?

In Heerenveen fietsend dacht ik terug aan vorige week, toen een vrouw tegen me aan fietste (ik had gelukkig alleen een blauwe plek). Zou ze ook zo geschrokken zijn?

Vlak na Gorredijk was de (voorrangs)weg opgebroken en moest ik over de rijbaan. Een jonge man in een paarse Polo kwam van een zijweggetje (verhoogd, haaietanden) en toeterde. Was hij nu echt zo dom dat ie dacht voorrang te hebben?

Bij Lauswolt (Beetsterzwaag) stond een enorm arsenaal aan dure/luxe auto’s langs de weg. Is “Harry Potter” nou alweer op bezoek?

Ik krijg waarschijnlijk nooit antwoord op die vragen, maar daar leg ik me dan maar bij neer. Nu aan jullie de vraag: enig idee hoeveel kilometer ik heb gefietst?