uit en thuis

enigszins waterig

Burgum, 11.45 uur
Burgum gaat voor de tweede keer deze week gebukt onder een serieuze wolkbreuk. De eerste (afgelopen zondag) zorgde voor wateroverlast in het gemeentehuis en overstromingen van verschillende straten.

Het is 12 uur, ik mag naar huis, want hoef vandaag maar een halve dag te werken. Bijna bij de uitgang van het gemeentehuis zie ik een groep ambtenaren bij elkaar staan… de gang staat blank, overstroming van de toiletten. Ik kan er nog langs en bereik (redelijk droog) de achteruitgang van het gemeentehuis.

Eenmaal buiten zie ik twee “collega’s” kijken naar de geparkeerde auto’s, de mijne staat daar ook… Ik loop ernaar toe en zie wat er aan de hand is; de auto is redelijk onbereikbaar geworden, alle wielen staan ongeveer 10cm onder water.

Het idee wordt naar voren gebracht om maar op blote voeten naar de auto toe te gaan. Zo gezegd, zo gedaan en op de blote voeten door de plas wadend kom ik bij mijn auto (water was best koud).

Met blote voeten rij ik weg. Goed en wel vertrokken van de parkeerplaats en me mengend in het drukke verkeer valt het me op dat iedereen erg langzaam rijdt… De weg is overstroomd!

Waterige bedoening in Burgum vandaag!