uit en thuis

veertig uren

Bij Buro Vijn heb ik een contract voor 38 uren per week. Dat leek me wel voordelig, want dan kon ik nog eens eerder weg op vrijdag. Maar van dat eerder weg komt niet altijd evenveel, het kan zo ontzettend druk zijn!

Afgelopen week was ik eindelijk wel een keer eerder weg, maar dat moest toen ook. Ik had namelijk vorige week al (weer) meer dan 40 uren gedraaid op vrijdagmiddag om 15.00 uur!

Volgend jaar is de veertig urige werkweek voor nieuwe werknemers van Buro Vijn niet meer een keuze, maar een verplichting. Het voordeel is dat die mensen iets meer salaris en een paar meer vrije dagen hebben, wat logisch is, want ze werken ook meer.

Naderhand had ik best voor de veertig uren-variant kunnen kiezen, de gemaakte overuren krijg ik dit jaar toch niet meer op… ik heb namelijk ook nog een wereld aan vakantiedagen staan!