ongezouten

Drachten wil je meemaken

Eigenlijk is het helemaal geen goed nieuws, maar ik ben blij dat mijn auto afgelopen nacht ongeschonden is gebleven. Door een kunde werd ik geattendeerd op het volgende nieuws:

Tientallen autobanden lekgestoken

Een groot aantal bewoners aan de Orion, Nova Cura en Frisia in Drachten is zondag met een kater wakker geworden. Een bandenprikker bleek zaterdagnacht namelijk actief in hun straat. Tientallen autobanden werden lekgestoken met een mes. De meeste auto’s moesten het doen met één lekke band en anderen zelfs met drie. Zowel auto’s aan de openbare weg als op opritten waren het doelwit van de vooralsnog onbekend gebleven bandenprikker.

Volgens een inventarisatie van een buurtbewoner is er inmiddels al 27 keer aangifte gedaan bij de politie. Er zouden zo’n veertig autobanden lekgestoken zijn. Een woordvoerder van de politie kon het vandalisme en het aantal zondag (nog) niet bevestigen. De foto’s spreken boekdelen.
bron: http://www.waldnet.nl

Ik was aan het koken, maar liep – nerveus – naar mijn auto toe. De banden controleren, maar met mijn auto en de andere auto’s op het parkeerterrein was gelukkig niks aan de hand. Ik voelde veel opluchting. Dat zoiets nou net bij mij in de buurt moet gebeuren, dat geeft toch wel een gevoel van kwaadheid. Op mijn vorige auto is ook al eens een ‘handtekening’ gezet en die ontdekking was heel zuur.

Vanavond lees ik online dat aan de Noordkade een cipier op het hoofd geslagen is met een mes en dat twee jonge mannen zijn opgepakt omdat ze drugs in het bezit hadden. Al eerder deze week is de zoveelste hennepkwekerij opgerold. “Drachten wil je meemaken” Ja, nou en of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *