ongezouten

The Hurt Locker

Hij had negen nominaties en ontving zes Academy Awards, ook wel Oscars genoemd. Ik heb het natuurlijk over de film The Hurt Locker, de grote verrassing van de Oscars. De film moest het opnemen tegen grote en populaire producties zoals Avater. The Hurt Locker was in Nederland nauwelijks in de bioscopen te zien, maar kwam bij de Oscars dus als beste film uit de bus en won ook die prijs.

Ik hoorde dit alles afgelopen week en mijn nieuwsgierigheid was gewekt; wat voor film zou het zijn? Dankzij mijn vrienden op internet kon ik de film vanavond bekijken, met hoge verwachtingen begon ik te kijken.

Het verhaal gaat over de Amerikaanse soldaat Will James. Hij is een soldaat in Irak, die bij de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hoort. Een gevaarlijk baantje en hij ziet collega’s sneuvelen door bommen, maar is daardoor des te meer gedreven om de bommen op te ruimen.

De film heeft een raar begin, alsof je midden in een verhaal valt, maar al snel kan het ook erg boeien. Het is enigszins cliché, natuurlijk is deze Amerikaanse soldaat een held. Met name tegen het einde van de film wordt dit cliché benadrukt, wanneer de soldaat ervoor kiest zijn vrouw en kind weer te verlaten om weer naar oorlogsgebied te vertrekken. Eigenlijk een heel jammer einde van een verder goede film.

Of de Oscar voor beste film terecht was kan ik niet beoordelen. Daarvoor moet ik de andere 9 genomineerden ook bekijken. Wanneer ze allemaal de kwaliteit van The Hurt Locker hebben, heb ik nog een paar mooie filmavonden voor de boeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *