uit en thuis

alarm!

Gister, toen ik de racefiets achter in de auto legde, zag ik een jonge man (eind 20, begin 30), rondfietsen op het parkeerplaatsje voor huis. Omdat hij alleen rondfietste, schijnbaar zonder doel, kreeg ik een onbehaaglijk gevoel van die kerel. Om die reden ben ik hem heel nadrukkelijk aan gaan kijken en na gaan kijken. Toen ik ‘m aankeek had ik het gevoel dat hij dat niet heel fijn vond.

Vanavond kom ik thuis en ben ik moe. De 150 km van de elfmerentocht waren goed, maar ook snel, gegaan en de vermoeidheid zat in mijn lijf. Terwijl ik in de douche sta hoor ik een auto snel de straat inrijden. Vervolgens rijdt de auto snel achteruit en komt met piepende remmen tot stilstand. Ik kan de auto niet zien, maar zie wel twee mannen uitstappen met zaklampen in hun hand.

Er is iets serieus gaande; van de spanning begin ik te trillen. Niet lang twijfelen en de telefoon pakken! Ik heb het nooit eerder gedaan, maar nu bel ik (met trillende handen) het alarmnummer 112. De politie komt snel aan de lijn en de man vraagt wat ik zie. Ik beschrijf het en de man kan me vertellen dat het zijn collega’s zijn, die al ter plaatse zijn. Ik verexcuseer me voor het bellen en we wensen elkaar een goede nacht.

Wat zou er gebeurd zijn dat de politie daar – naar het schijnt – met twee auto’s en vier man sterk staat? Zou het iets te maken hebben met de man die gister ook daar over het parkeerplaats is gefietst? Afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *