ongezouten

genoeg geweest!

Een leuk bijbaantje was het wel, tijdens mijn studie. Ook al betekende het dat ik iedere zaterdagochtend vroeg door weer en wind op een oude fiets naar Sneek moest. Ik was zaterdagbesteller bij (toen nog) TPG Post.

Voor mij was het een leuke bijbaan: (1) lekker op de fiets, (2) gezellige mensen om me heen en (3) ik leerde Sneek goed kennen. TPG is voor mij altijd een goede werkgever geweest, toen ik ontslag nam wilden ze me ook wel terug hebben.

Maar volgens mij is het na de crisis niet beter gegaan met het bedrijf. De hoge bazen van TNT moeten veel verdienen, meer kaartjes gaan digitaal en er is sprake van een crisis… Tja, dan moet ook een bedrijf als TNT ergens bezuinigen. Het zure is dan dat de gewone medewerkers het moeten bezuren. De gewone medewerkers pikken dat niet langer, natuurlijk niet, zou ik ook niet doen. Ze hebben besloten te gaan staken. Oké, kan ik me indenken, kan helpen.

We hebben enkele stakingsdagen meegemaakt, maar het lijkt niet te helpen. Maar in plaats van dat de vakbonden daar van leren krijgen we aanstaande dagen weer stakingen.

Ik heb schoon genoeg van die stakingen, laat ze gewoon weer aan het werk gaan! TNT, mind my words, maar jullie hebben jezelf alleen maar te pakken! Bedrijven stappen nu al over naar andere postbezorgers en de sympathie van particulieren voor jullie acties daalt. Je maakt je bedrijf hierdoor steeds minder geliefd.

Het is verhipte jammer dat TNT een soort van monopoliepositie heeft op het gebied van postbezorging voor particulieren. Als dat niet zo was geweest had ik mijn kerstkaarten ook via een andere postbezorger laten rondbrengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *