uit en thuis

streken

Voordat ik mijn verhaal begin wil ik eerst Karin en Stefan nog feliciteren met hun verjaardag! Zo, da’s gedaan, nu kan ik vertellen šŸ™‚

Vandaag (tweede kerstdag) heb ik mijn eerste streken op het ijs gezet. Jawel, ik heb dus geschaatst! Was ook wel hard nodig na het enorm vullende, maar ook erg gezellig, kerstmaal van eerste kerstdag.

Het schaatsen viel me niet tegen; de slag had ik redelijk snel te pakken en mijn benen waren sterk (fietstraining! ;-)). We stapten in IJlst op en zijn naar Heeg, Woudsend, Gaastmeer en it Heidenskip geschaatst. Vanaf Gaastmeer kreeg ik last van mijn rug. Ik voel dat al een poosje zo nu en dan, maar vandaag werd het dus echt pijnlijk.

We schaatsten (eindelijk voor de wind) terug naar Gaastmeer en daar ben ik afgestapt, mijn rug had er geen zin meer in. Op mijn ‘klokje’ had ik een afstand van bijna 30 km staan, niet gek voor een eerste keer.

Natuurlijk heb ik de nodige foto’s en wat filmpjes gemaakt en zijn de statistieken bijgehouden. Hier alvast een voorproefje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *