uit en thuis

te laat op jacht?

Het einde van het jaar en vandaag was de laatste dag dat er dit jaar geschaatst kon worden… tenminste op natuurijs in Friesland. Morgen begint de dooi, die nu al begint (het is +2 graden Celsius). Vandaag heb ik niet geschaatst, vandaag ben ik op schaatsenjacht geweest! Misschien te laat, maar dan heb ik ze voor het kunstijs.

Zo een schaatsenjacht is nog een hele klus trouwens, het aanbod is aanzienlijk. Het is niet dat mijn huidige schaatsen het niet meer doen, maar ik wil na zo veel jaar wel weer wat anders. De schaatsen zijn me goed bevallen, vooral het kunststof ‘ijzer’. Maar toch twijfel ik over een overstap naar een ander merk.

Raps begin ik niet weer aan. Van dat merk heb ik skeelers gehad (met Raps High Voltage schoen), maar die schoenen bevielen me niet, die waren te hard.
Toen ik een jaar of 12 was had ik Viking schaatsen en die zijn me heel erg goed bevallen. Ik had de meest eenvoudige, maar kan nu wel een wat duurdere en betere schoen kiezen. Maar ook Zandstra heeft veel en mooie dingen in de aanbieding, bijvoorbeeld deze en deze. Het hoeven van mij niet perse klapschaatsen te zijn, maar het schijnt dat Ving-klappers niet eens zo veel extra kosten.

Och en zo zijn er heel veel dingen die je kunt overwegen en kiezen. Het maakt de keuze niet gemakkelijker. Mijn jacht gaat morgen verder.