uit en thuis

Goede benen

Het is echt wel een keertje natter geweest, ook al had ik de buien liever niet gehad. Het heeft ook wel eens harder gewaaid, tegen de kracht 4/5 uit het zuidzuidwesten was goed in te komen. Ik begrijp dat de combinatie van wind en regen voor velen maakten dat de fietselfstedentocht zwaar was.

Voor mij niet zo, eerlijk gezegd. Maar dat is eigenlijk ook niet raar als je bedenkt dat ik vanaf februari van dit jaar al 2.700 kilometer op de racefiets heb gefietst. Dat is dus exclusief kilometers op ATB en gewone fiets. Ik was uitstekend getraind voor DE tocht.

Wel werd ik, bij de tweede passage door Bolsward, koud nadat we soep hadden gegeten. Gelukkig vond de rest het goed dat ik volle bak naar IJlst ging. De snelheid lag rond de 28 km/uur … met tegenwind dus.

In Oudemirdum kreeg ik kramp, zo veel dat het mijn ademhaling in de problemen bracht. De benen waren nog goed, dus ben ik doorgekart. De kramp bleef zeuren tot Workum, daarna zakte het pas weer af. Het laatste stuk heb ik dus nog lekker gefietst, om 18.00 uur waren we binnen. We waren een half uur voor op het berekende schema, we hadden het tweede deel nog goede benen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *