even weg

ik snap het niet

Op Oerol kun je, naast de voorstellingen natuurlijk ook paspoortprojecten bezoeken. Voor die projecten heb je, zoals de naam zegt, een paspoort nodig. Vandaag wilde ik er lekker zelf op uit, zelf wat van die paspoortprojecten bekijken en ook had ik nog een voorstelling.

Hoewel Oerol heel hard zijn best doet om dat imago kwijt te raken, is het nog steeds een beetje zweverig. Dat bleek ook weer uit de voorstelling die ik vandaag zag; Tweede Natuur van toneelgroep Oostpool.
Het programmaboekje meldt: “Tweede Natuur is een beeldende en fysieke locatievoorstelling over de mens als soort en de poging om voor een moment samen te vallen met de allesomvattende natuur. […] Tweede Natuur toont de verdwaalde mens en de hoop meer te zijn dan een ploeteraar”
Nou ja, dan begrijp je wel waar het over gaat of niet?

Ik zat er naar te kijken en begreep het min of meer… dacht ik. Maar aan het eind van het stuk was ik toch nog de draad kwijt. Jammer maar helaas, het stuk viel me tegen. Ik was niet de enige die er zo over dacht; een applaus klonk wel, maar lang niet zo uitbundig als wel kan. Het was meer een beleefdheidsapplausje. Ik denk dat de spelers het ook wel gemerkt hebben, ze gingen vrij snel van het ‘podium’ af.

Snel pakte ik mijn tas en stapte op de fiets: op naar de volgende paspoortprojecten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *