uit en thuis

Matties

Je kiest bewust voor een auto. Hoewel de meeste mensen roepen dat ze de auto een gebruiksding vinden, kiezen ze wel bewust. Vooral voor een bepaald merk en type. Denk maar eens aan mensen die zeggen dat ze voor degelijkheid kiezen, wanneer ze een volkswagen golf kopen. En terecht, Duitsers zijn over het algemeen degelijk.

Maar je hebt nog een andere groep kiezers. Dit zijn de mensen die bewust voor een bepaald merk en type kiezen omdat ze dat mooi vinden. Ik ben zo een type en dat wekt wel eens onbegrip op. Maar dat kan me niks schelen, want het levert ook leuke momenten op.

Vanmiddag had ik weer eens zo een momentje. Ik laadde het nieuwe vloerkleed in mijn auto en de verkoper liep met me mee. Hij keek bewonderend naar de auto en vroeg me honderduit. Kijk dat vind ik leuk, daarom heb ik zo een eyecatcher gekocht!

En vanavond had ik weer een aardig moment op de snelweg. Een andere Mazda 6 (zelfde type, station) kwam me in Groningen al voorbij. Vlak daarna reed ik hem weer voorbij. Even later hij mij weer, waarbij wel elkaar even aankeken en zwaaiden. Dat zijn Mazdarijders onder elkaar; vriendelijk.

Een poos lang rijden we achter elkaar, tot het moment dat ik eraf moet. Bij wijze van groet knipper ik kort met het groot licht naar mijn Mazdamaatje voor me. Vlak voordat ik de afrit af rij zie ik drie keer een knipper van de alarmlichten terug. Ik moet lachen; “goede reis vriend!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *