uit en thuis

kassie wijlie

Toen ik nog een stuk jonger was als nu, je weet wel; ‘vroeger’, had ik niet zo veel geld om handen als nu. Logisch natuurlijk; ik heb nu een goede baan en had toen alleen een bijbaantje. Tegenwoordig heb ik geld om mooie spullen te kopen, toen moest ik lang sparen voor een mooi dingetje.

Een van die mooie dingetjes was mijn stereotoren. Het was denk ik in 1994 of 1995 ofzo, want ik was (bijna) 16 en had een bijbaantje in de bollen. Trots dat ik was op mijn stereotoren! Want hij had een cd-speler en dat was in die tijd best nog wel een bijzonder iets.

In 1998 ging ik voor mijn studie op kamers in (de buurt van) Deventer. Een van de eerste dingen die ik toen kocht was een tv. Of tenminste, zo een kleine tv, met een beeldschermdiagonaal van 37 cm. Klein maar fijn en hij functioneerde altijd prima.

Toen ik na de studie voor het eerst in een eigen huisje kwam, kocht ik een grotere tv, de studententv werd gedegradeerd naar de slaapkamer. Ook in mijn huidige woning stond ie in mijn slaapkamer en deed ie ’s avonds, vlak voor ik ging slapen, braaf dienst.

Maar nu is ie niet meer… eergister heeft ie de geest gegeven. Dag lieve studententv! Je hebt het met je dertien jaar nog knap lang volgehouden.