fietserd

Scott en ik

We kennen elkaar nog maar 3 maanden. In ieder geval één keer in de week gaan we samen op stap. Tenminste, wanneer het weer het toelaat. Scott wil namelijk over het algemeen alleen maar buiten in actie komen en niet binnen. Ik vind het prima, inmiddels ga ik graag met hem de bossen in. De bossen van Beetsterzwaag, Appelscha en Gaasterland.

Of, net zoals afgelopen zaterdag, vanuit Hemrik. En een lol dat we hadden! Het bos van Beetsterzwaag was de eerste 22 kilometer redelijk droog en we schoten lekker op. In de pauze kregen we even wat rust.

Maar na de pauze begon de echte fun! Het begon met een pad waarop een 20 tot 30 centimeter blubber lag. En we moesten daar enkele meters lang doorheen. Ik trapte Scott op de staart, maar we stonden na een meter of drie finaal geparkeerd in de blub. Ik kreeg mijn voet net op tijd uit het pedaal op een droger stukje. Snel weer in de pedalen, maar helaas! Net niet op tijd om te voorkomen dat de drie atb-ers achter mij ook moesten stoppen… daar waar het niet zo droog was! Links voor me maakte op datzelfde moment een groepsgenoot een kniebuiging, midden in de blub. Wat een lol. 🙂

Even later een stukje waarvoor veel techniek nodig was; heuveltjes, bochtjes en boomwortels, veel boomwortels. Scott voelde dat ik hier plezier aan had en bracht me zonder kleerscheuren door alles heen. Vlak voor het einde in het bos kwamen we plotseling nog even samen op de foto. Even ouwehoeren met de fotografe; Scott en ik kwamen niet helemaal van de goede kant en dat verraste ons beiden. Maar we staan wel mooi op de foto, al zeg ik het zelf. Een goed koppeltje!

Ald Djip VeldtoertochtAld Djip VeldtoertochtAld Djip Veldtoertocht

Meer foto’s via www.ftcsmallingerland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *