een visie

Eten met sterren

Wanneer je opschept over iets, dan moet je het ook waarmaken. Vaak had ik van teamgenoot Pieter op de fiets verhalen gehoord over zijn kookkunsten. Opscheppen deed hij niet, hoor, maar ik was wel nieuwsgierig geworden. En dus werd ik, samen met vier anderen uitgenodigd voor een etentje bij hem thuis. Pieter ging voor ons koken…

Gisteravond was het zo ver. We kwamen binnen en de champagneglazen stonden al klaar. De ‘bubbeltjeswijn’ uit Spanje (dat mag dan geen champagne heten, gekke Fransen) ging in de glazen en we proosten op het samenzijn en het komende maal.

Al snel gingen we aan tafel en kwam de eerste van de zes (!!!) gangen op tafel. Gelijk had ik ook een dilemma. Ik ben namelijk geen viseter en voor mij lag een gamba. Je weet wel, zo een uit de kluiten gewassen garnaal. Zoals ik had beloofd zou ik alles proberen wat me voorgeschoteld werd en zo gezegd zo gedaan. De eerste hap was wat spannend, maar de smaak viel mee. Of eigenlijk was het best lekker!

Een witte wijn werd geserveerd bij de volgende gang; een glaasje met een soort bloemkoolmousse, met van alles en nog wat daar weer in. Weer een verrassende smaak, weer lekker. En ook de wijn was uitstekend. De sfeer werd na dit tweede glas nog gezelliger en de verhalen gingen over de tafel.

En een nieuw glas wijn stond voor mijn neus, ditmaal een witte uit de Franse Elzas. De derde gang werd geserveerd, voor mij echt een uitdaging; kabeljouw. Jeumig, kabeljouw, dat is echte vis! Maar werkelijk ZO GOED klaargemaakt, het was heerlijk. Ja, jullie lezen het goed, ik combineer de woorden VIS en HEERLIJK met elkaar… wie had dat ooit verwacht van deze non-fish-eater?!

Wijn 4, een rode, en gang 4… was dat de kwartel? Volgens mij was dat gang 5 en had ik daarvoor nog iets anders, want ik heb twee verschillende rode wijnen gehad. En bij het dessert (gang 6) hadden we zeker weten geen (dessert)wijn meer. Dat was maar goed ook trouwens… Maar wat was die vierde gang nu ook al weer? Ik denk dat de wijn een beetje aangeslagen was op dat moment. Hoe dan ook, het is ongetwijfeld weer voortreffelijk.

Of “monsieur Chez Pierre” (Pieter) aan mijn verwachtingen heeft voldaan? Meer dan dat, wat een fantastische gerechten heeft hij ons laten beleven en wat een heerlijke wijnen. Culinair restaurant Chez Pierre mag wat mij betreft zo twee michelinsterren op zijn gevel krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *