uit en thuis

Nieuw jaar

Allereerst natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar voor jou, de lezer van mijn log.

Een nieuw jaar begint voor veel mensen met goede voornemens. Grote onzin vind ik dat. Als je iet wilt veranderen moet je dat doen op het moment dat je dat voor het eerst bedenkt. En je dan ook een concreet en haalbaar doel stellen, anders is het vanaf het begin al een verloren zaak.

Goede voornemens zijn eigenlijk ook projecten. Je moet ze SMART formuleren voor jezelf, daar komt het op neer. Maar goed, ik doe er dus niet aan en wens de mensen die goede voornemens hebben veel succes.

Terugkijken vind ik ook zinloos. Je kunt terugblikken op het jaar dat afgelopen is, maar dat hoeft toch niet perse op oudjaarsavond?! Als je het de dag na een gebeurtenis doet en er dan gelijk lering uit haalt, heeft het veel meer zin. Begrijp me goed: kijk gerust terug op het verlopen jaar, maar zinvol vind ik het niet.

Kortom: ik begin het nieuwe jaar met een relatief schone lei. Ik zie wel wat er gaat komen en ga daarbij uit van het meest positieve scenario. Welkom nieuw jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *