uit en thuis

Open huis

Heb ik het open gelaten? Of had ik het wel dicht gedaan? Ik weet het niet zeker, ik weet dat ik het zaterdag open gedaan heb, maar ik kan me niet herinneren dat ik het niet afgesloten heb. En als ik het dan toch dicht had gedaan, hoe kan het dan dat het toch open was toen ik thuis kwam? Had ik het niet goed dicht gedaan en heeft de (harde) wind het open getrokken?

Het is hoe dan ook een enge gedachten dat je thuis komt na het werk en ontdekt dat het raam open staat. Een raam waar ik dus inderdaad zaterdag doorheen moest om de achterdeur open te krijgen en dat ik daarna volgens mij gesloten had. Ik kan het me niet herinneren en dat vind ik een vervelend gevoel.

Na thuiskomst denk ik als eerste aan een inbraak. Die zijn er immers in de afgelopen weken nogal veel geweest in Fryslân. Maar wanneer ik even op zoek ga naar wat waardevollere dingen, zijn die allemaal nog aanwezig. Dit zijn dingen als mijn tv en bijbehorende installatie, mijn computer en het netboekje waar ik nu nog op trommel.

Nee, een inbraak is het dus niet geweest. Dat kan ook bijna niet, want dan had ik bij het betreffende raam wel schade gevonden. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om van buitenaf de ramen te openen zonder schade te maken. Ik zal me wel vergist hebben en vergeten zijn het raam ‘op de knip’ te doen. De wind heeft het raam opengetrokken en uiteraard (helaas voor mij) niet meer dichtgedrukt. En toch blijft het een enge gedachte.

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *