fietserd

K(h)arma

Ik druk de deur open en hoor de bel gaan. Wanneer ik naar links kijk zie ik dat de zaak veranderd is; het raam heeft plaats gemaakt voor een doorgang en de racefietsen zijn verplaatst naar de rechterkant. Bewonderend kijk ik om me heen, deze herinrichting is goed gedaan! De racefietsen, hybrides, atb’s en gewone fietsen zijn bij elkaar geplaatst; je hebt zo een compleet overzicht van het aanbod.

Hiemstra senior komt achter in de zaak om het hoekje kijken en ik begroet hem. Vervolgens loop ik naar de racefietsen en kijk rustig naar het aanbod. Er staan een paar nieuwe Koga’s, de nieuwe Orbea Orca Dama (SLT) en de Pina’s en Wiliers zijn in de aanbieding. Ik bekijk de fietsen, de groepen waar ze mee uitgerust zijn en til een paar fietsen op. Maar iets van mijn gading zit er niet bij.

Dan loop ik naar achteren en zie ik de eigenaren van de zaak. Een groet wederzijds en ik maak een gezellig praatje met J. Een andere klant komt de zaak in en al snel hebben we het over de overwinning van Lieuwe Westra in de etappe van Parijs-Nice van vandaag. T. zoekt het Belgisch nieuws en de laatste meters van Lieuwe Westra komen in beeld. Ze zijn fan van deze renner, wat niet raar is, omdat het broertje van Lieuwe in de zaak werkt.

Dan krijg ik een bakje koffie aangeboden, dat laat ik me niet ontzeggen. We kwebbelen verder over allemaal onderwerpen en uiteindelijk komt het verhaal op mijn bestelling. Of de bestelling die ik eigenlijk wilde. We overleggen over de gang van zaken, maar komen erachter dat het wellicht beter is om op te houden met zoeken naar deze fiets. Ik kan voorlopig ook nog prima door op de fiets die ik nu heb.

Na een dik uur bij T en J ga ik rond half 9 naar huis. Geen goederen rijker, wel veel wijzer en met een positief gevoel. Er hangt altijd een positief karma daar… of is het Kharma?

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *