uit en thuis

Sleutel tot succes

Ik heb het op de zachte manier geprobeerd, heus waar, maar hij wilde niet meewerken. Daarom heb ik hem mishandeld en hard toegetakeld. Twee avonden heb ik huisgehouden en hem toegetakeld. Twee avonden lang heeft hij mijn woede en doorzettingsvermogen moeten doorstaan. De hamer heb ik gehanteerd, maar ook de ijzerzaag en de boor. De boor met de metaal- en de houtboren. En na twee avonden gaf hij toe, maar de littekens zijn nog zichtbaar.

Net op tijd was ik vanavond bij de Gamma, om 2 minuten voor 9 (21.00 uur) stapte ik door de schuifdeuren. De eerste de beste jongen met een Gamma-shirtje aan hield ik tegen: “Ik heb een slot en daarvoor wil ik graag een nieuwe hebben. En ook deurkrukken erbij.” De jongen zegt gevat: “Dat snap ik, want deze is wel erg stuk!” “Dat heb ik gedaan om ‘m eruit te krijgen, het was nodig”, vertel ik de Gamma-jongen.

De Gamma-jongen helpt goed en binnen 10 minuten sta ik bij de kassa met een nieuw slot en nieuwe deurkrukken. Even later ben ik thuis de boel aan het monteren. Weer heeft de deur te leiden, want het nieuwe hang- en sluitwerk is net even anders dan het vorige.

Om kwart voor 10 roep ik de kat naar binnen en sluit ik de deur. Ik moet er even aan wennen dat de klink weer in de deur vastzit. Wat een half jaar lang niet lukte, kan ik nu wel weer doen; de achterdeur doe ik op slot… met een sleutel!

The post is brought to you by lekhonee v0.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *