uit en thuis

Van Londen naar Amsterdam

Ik kijk naar de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen van dit jaar en zie een beeld van John Lennon die “Imagine” zingt. Daarnaast is het volop show met dans en zang. Londen wordt even goed op de kaart gezet met deze Olympische Spelen. Ik snap wel dat Nederland de spelen binnen wil halen! Imagine that…

Stel je eens voor dat Amsterdam in 2028 de Spelen organiseert; precies 100 jaar na de eerste keer. Dat zou toch wel helemaal fantastisch zijn! Ik zou zeker proberen om dan naar wat wedstrijden te gaan, maar moet nu denk ik al beginnen met sparen, want het schijnt niet goedkoop te zijn.

George Michael in beeld en de tribune geeft in ledverlichting teksten en beelden weer. Mogelijk omdat iedere stoel verlichting heeft. Mooi gedaan Londen, maar euh…

Dat moet toch allemaal wel wat kosten he. Al die verlichting. Al die grote muzikanten. En al die andere dure mensen die naar het stadion zijn gehaald. En wat dacht je van de impact van een dergelijke ceremonie op het milieu? Dat zal ook niet te positief zijn. Dat vind ik toch wel wat bezwaarlijk eigenlijk.

Dan toch maar geen Amsterdam 2028?

Nee hoor! Ik vind dat de regering daar een positieve voortrekkersrol in moet hebben en daarvoor moet gaan. Want ik denk dat de voordelen ervan groter zijn dan de nadelen. Wereld: Ik zie jullie in Nederland in 2028!

4 thoughts on “Van Londen naar Amsterdam

 1. Ja, denk eens aan de geweldige artiesten die wij aan de wereld zouden voorstellen! Gordon, de 3 J’s, Corry Konings, Dries Roelvink, maar natuurlijk ook zanger Rinus (samen met Debora), Roef en Marian en noem maar op! Wat een indruk zullen we maken! šŸ˜‰

  1. ja, zanger Rinus! Onze lokale held.
   En vergeet Lucas en Gea uit Groningen niet he? Die zijn ook echt Nederlands. Onze eigen idioot hebben we wel in de vorm van … euh … die jongens van Koefnoen ofzo. Een koninging hebben we ook, incl. troonopvolger. Jep #OS2028 is absoluut mogelijk

 2. Ja, denk eens aan de geweldige artiesten die wij aan de wereld zouden voorstellen! Gordon, de 3 J’s, Corry Konings, Dries Roelvink, maar natuurlijk ook zanger Rinus (samen met Debora), Roef en Marian en noem maar op! Wat een indruk zullen we maken! šŸ˜‰

  1. ja, zanger Rinus! Onze lokale held.
   En vergeet Lucas en Gea uit Groningen niet he? Die zijn ook echt Nederlands. Onze eigen idioot hebben we wel in de vorm van … euh … die jongens van Koefnoen ofzo. Een koninging hebben we ook, incl. troonopvolger. Jep #OS2028 is absoluut mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *