uit en thuis

zinvol ritje

Het is ongeveer half 4 wanneer ik tussen Eastermar en Sumar wanneer uit mijn telefoon klinkt: “ding-dong, You’ve got mail!”. Ik luister naar de muziek en het regent licht en daarom pak ik niet direct de telefoon om de mail te lezen. Wanneer ik later (rond half 5) in thuis de mail wel bekijk, zie ik dat mijn bod op de winterbanden aanvaard is. Goedzo.

Dan wil ik ook gelijk die dingen halen. De computer staat aan en ik kijk waar Heeten ligt. Gelukkig, niet zo heel ver weg, ongeveer een uur en een kwartier rijden. Dus heb ik contact opgenomen met de verkoper; “kan ik vanavond nog langskomen?” Een twijfelende “oke” komt terug en ik krijg keurig uitleg hoe ik moet rijden. Om 5 uur zit ik al in de auto.

Het rijdt heerlijk en mooi op tijd kom ik op het adres aan. We bekijken de banden en praten wat. Wanneer ik vertel waar ik vandaan kom krijg ik een verbaasde blik. “Dat is best een eind rijden!” Ja normaal wel, maar niet op een rustige zondagmiddag.

Na de handel rijdt ik met vier winterbanden op lichtmetalen Mazdavelgen in de kofferbak terug. De terugreis gaat nog vlotter dan de heenreis. Lekker muziekje aan en heerlijk cruisen met 130 km/uur (en een verbruik van 1 op 20!). Marktplaats is prima handelen zo: heel tevreden zit ik achter het stuur. Goed zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *