uit en thuis

dag koningin, een fijn pensioen!

De voortekenen waren al een poosje in de lucht, maar vanavond was het dan eindelijk zo ver. Koninging Beatrix gaat per 30 april van dit jaar met pensioen.

Wat een topvrouw toch; zo een zware baan, zo een toewijding en dan toch ver voorbij de pensioensgerechtigde leeftijd nog eens met pensioen gaan. Daar kunnen veel Nederlanders nog iets van leren. Want wie kiest er nu voor om pas met zijn/haar 75ste te gaan genieten van de vrije tijd, kinderen en kleinkinderen?

Vanavond hebben we het erover; zouden wij dat kunnen dat Beatrix in de afgelopen 33 jaar heeft gedaan? Eigenlijk is het antwoord vanuit alle monden hetzelfde; nee. Want wie wil na zo een baan, met zo een verantwoordelijkheid pas zo laat met pensioen gaan en kunnen genieten?! En met een nog groter gevoel van respect voor onze koningin kijk ik naar de beelden van het VRT en NOS-journaal.

Dag koningin, het was mij een genoegen u zo te mogen noemen. En welkom koning Willem-Alexander. Veel succes in uw nieuwe baan.