ongezouten

Moet ik nu aangifte doen!?

Ik stap de voordeur binnen en het eerste dat ik wil is mijn gezicht wassen. Gatverdegatver dat spuug moet er af. Mijn hoofd was ik met veel zeep en nog een keer. Nog sta ik te trillen van de schrik en denk ik maar telkens; “Waarom ben ik in mijn gezicht gespuugd?”, “Waarom was die gast nu zo kwaad op mij?” en “Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Heb ik te langzaam gereden en hem daardoor gehinderd? Dat kan toch niet?! Ik mocht max 50 km/uur, voor me reed een auto die niet harder dan dat reed en daarvoor nog een rij auto’s en daarvoor een kraan met aanhanger. Ik kon gewoon niet harder en het gastje achter mij dus ook niet.

Of was het omdat ik hem licht wuivend probeerde tot rust te manen? Hij kon mij toch echt niet passeren, er kwam allemaal verkeer van de andere kant!

Heb ik heb gehinderd toen ik uiteindelijk de kraan wel in kon halen? Nee dat kan niet, ik was veel sneller in de gelegenheid om in te halen en heb vlot ingehaald. Dit bleek ook wel omdat de gast later dan ik, maar ontiegelijk hard, de kraan voorbij kon en kwam rijden.

Ik zag ‘m aankomen en besefte net op tijd dat ik echt aan de kant moest gaan, omdat hij anders – in het passeren – gewoon mijn auto geramd zou hebben. Toen hij me voorbij was ging hij vlak voor me plat op de rem, ik had net genoeg tijd om te remmen. Een jongere blonde man (jaar of 25 – 35) stapte uit en beende naar mijn auto. Geschrokken van de plotselinge remactie, maar uit fatsoen deed ik mijn raam open en vroeg hem waar hij in vredesnaam mee bezig was. Hij snauwde zoiets als: “Je moet ophouden met je gedoe” en voordat ik het wist was ik in mijn gezicht gespuugd, beende de spuger terug naar zijn auto en scheurde weg…

Ik ben me werkelijk rotgeschrokken van de (spuug)actie van deze blonde man en vraag me nu af of ik hiervan aangifte moet doen. Bij mijn weten heb ik niets verkeerd gedaan… Toen hij aan het kleven was heb ik zelfs niet mijn remlichten laten zien, ofzo.

Ik was te laat om een foto te kunnen maken van deze gast; voordat ik mijn telefoon te pakken had was de spuger al met een rotgang weggereden. Wel weet ik dat hij in een blauwe Peugeot 205 (kenteken: .. – TV- ..) rijdt. Zoiets als deze:

Maar ja, wat heb ik daaraan? Zijn langwerpige gezicht met blond haar heb ik wel onthouden, maar er wonen zo een 700.000 mensen in Friesland!

En nu, bijna een uur later, zit ik nog te trillen…