uit en thuis

Weet jij ook nog waar je was?

Het is zo een dag van “Weet jij ook nog waar je was toen het gebeurde?”.

Ik weet het nog wel, ik zat in de auto en was net Gytsjerk uitgereden. Waterstad FM staat aan en het nieuws van 17.00 uur begint. Het begint met het nieuws dat Prins Friso is overleden. Ik schrik! Och jee, wat vreselijk voor Mabel en de kinderen en wat erg voor Prinses Beatrix!

Het nieuws vervolgt met dat het koninklijke gezin de vakantie in Griekenland afgebroken heeft en op weg is naar Nederland. Dus het was onverwacht! Dat had ik eigenlijk niet helemaal gedacht.

Prins Friso is een poos geleden naar Nederland gebracht en verbleef in de woning van zijn moeder. Ik ging er daarom vanuit dat het was om de tijd die er nog was bij de familie te kunnen zijn. De familie die toch vooral in Nederland woont.

Maar toch; een schok dus. Het zet me aan het denken; geen positieve gedachten. Want ik moet er niet aan denken dat mijn broer of zus veel te vroeg zouden overlijden. Ik zou niet weten hoe ik dan zou reageren. En hoe ik verder zou leven. Dan ineens besef ik ook hoe vreselijk het voor onze koning en zijn broer moet zijn. Hun broer is overleden. Echt weg. vreselijk.

Rust in vrede, Prins Friso. En veel sterkte voor uw familie en vrienden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *