uit en thuis

(Eigen)wijsheid

Woensdagavond na de spinning zegt M. het tegen me; “Je lichaam geeft je een signaal”… Het signaal is duidelijk, want voor de tweede week ben ik aan het kwakkelen met mijn gezondheid. Het begon vorige week zaterdag met het gevoel dat ik niet helemaal fit was. De zondag erna was ik ziek. Vanaf die tijd verkouden en ‘half’.

Ik weet wat M. bedoelt met zijn opmerking en ik moet ‘m gelijk geven. Ik had de tijd moeten nemen om uit te zieken, maar ben vanwege de drukte op het werk vorige week maandag gewoon naar kantoor gegaan. Lange werkdagen, gecombineerd met korte nachten (veel hoesten en proesten) bevordert het herstel ook niet bepaald.

Dat is niet het enige dat ik anders had moeten doen. Vanwege de aanstaande Amstel Gold Race heb ik ook behoorlijk veel getraind. Vorige week heb ik de maandagavond-spinning wel overgeslagen, maar afgelopen zaterdag heb ik fanatiek getraind, zondag heb ik ‘uitgefietst’ met windkracht 4-5 en slechte longen en maandag en woensdag ben ik ook gewoon naar spinning gegaan. Niet dat ik met spinning heel veel kon, maar ik ben er wel geweest.

Nu ben ik bijna 2 weken verder en nog niet volledig hersteld. Morgen staat er weer een buitentraining op het programma. Ik ben blij met mijn keuze voor een langere duurtraining. Daardoor hoef ik niet volle bak. Het weer is zondag te mooi om niet te fietsen, maar ik laat het nu wel afhangen van hoe ik herstel van de rit van morgen. Laat ik eindelijk eens wijs zijn…. en niet eigenwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *