de nerd

Nog digitaler

Het was eigenlijk nog maar kort geleden dat het digitale tijdperk is begonnen. Het èchte digitale tijdperk bedoel ik dan. Het tijdperk dat iedereen het normaal vind om (minimaal’ één pc in huis te hebben. Want de komst van de pc heeft toch wel het digitale tijdperk ingeluid.

Mijn eerste pc kocht ik toen ik ging studeren, in 1998 dus. Een hele investering, nogal een dingetje om een eigen pc te hebben. Het voelde stoer. Het is al weer 16 jaar geleden, maar het voelt nog maar kort geleden.

Tegenwoordig is het heel anders. Ik heb een pc staan, mijn derde sinds 1998. Wat dat betreft doe ik het eigenlijk nog heel fatsoenlijk ten opzichte van anderen. Mijn eerste twee pc’s heb ik schoon gemaakt, (legaal) Windows opnieuw geinstalleerd en naar de tweedehands winkel gebracht. Ik hoop dat iemand anders er nog iets aan heeft.

Naast mijn pc heb ik nog een netbook (kleine laptop) en een smartphone. Het is mijn derde smartphone, na de Nokia E71 en Nokia E7 heb ik nu een Nokia Lumia 520. Voor op de fiets heb ik overigens weer een reguliere mobiel gekocht, zo een kleintje van Nokia, vanwege de batterijduur 🙂

Tot slot ben ik nu op mijn tv nog wat digitaler als ik al was. Ik had een gewone Mediabox van UPC, maar ben sinds vandaag aangesloten op Horizon. Dus mijn hele thuisnetwerk op de tv, maar ook apps als Twitter, Facebook en Flickr.

Oh ja, je kunt ook gewoon tv kijken met die Horizon box… net als ik ook nog gewoon kan bellen met mijn smartphone en gewoon documenten kan maken op mijn pc. Het is alleen allemaal wat gemakkelijker geworden. En dat vind ik wel prettig.