fietserd

Zomerreces

 

Het is zomervakantie. Ja, ik weet het, officieel duurt het in het noorden nog een week, maar voor ‘mijn’ wielrenploeg is de zomervakantie al wel begonnen. Afgelopen weekend wel te verstaan, met het (geweldige, gezellige, leuke) tripje naar de Duitse Eifel. Daar lees en zie je meer over op de website van de ploeg: http://teamtsfdrachten.wordpress.com

Voor mij, als trainer, was dat het moment dat de zaterdagen meer relaxt zijn. Op zich waren die niet heel druk of gespannen hoor. Het gaat dan ook meer om de voorbereiding voor de zaterdag. Ik hoef namelijk voorlopig niet meer een specifiek trainingsschema in elkaar te zetten. Dat scheelt een hoop denk- en voorbereidingswerk.

Wel bedenk ik voorlopig nog de fietsroutes voor de zaterdag, maar dat is niet het meeste werk. Met behulp van Google Maps kost me dat ongeveer een half uur tot drie kwartier per route. Dat vind ik nog wel te doen. Ik kijk bij het plannen van de routes trouwens wel naar de weersvoorspelling en het terrein waar we gaan fietsen. Google Streetview is dan ook een goede hulp.

De eerstvolgende route is ongeveer 70km lang. Volgens Google dus hè! Ik kan niet aangesproken worden als het op de tellers van de renners niet helemaal klopt. Meetfouten van Google en/of verkeerde afstelling van de teller zijn daar debet aan. Uiteraard.

Na een week supercompensatie van mij en wat afstel- en sleutelwerk aan de Kuota, zijn we wel weer klaar voor een ritje. Nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt, want dat laat in een Nederlandse zomervakantie nog wel eens te wensen over. We zien wel. Tijd voor het zomerreces!