uit en thuis

Vooral druk in mijn hoofd

Een mens kan zich soms zo verschrikkelijk druk maken om van alles. Of eigenlijk om helemaal niks, maar dat lijkt dan op dat moment van alles te zijn. Ik kan zo nu en dan ook echt zo in elkaar zitten. En als het dan uiteindelijk allemaal goed gekomen is, want dat doet het over het algemeen, dan vraag je je af waar je je in vredesnaam zo druk om hebt gemaakt.

Dit geldt natuurlijk voor dingen op mijn werk, maar zeker ook voor enkele privé zaken. Zoals mijn wielrentrainerschap, daar ben ik in de afgelopen maanden (ja ècht, maanden) heel druk mee geweest. Eigenlijk had ik niks te klagen, was ik in een luxepositie. Wie maakt dat als amateurtrainertje nu mee? Dat je kunt kiezen uit twee goeden? Ik had dat.

Ik had al een aanbod van The Sportsclub, om daar mijn trainerswerkzaamheden voort te zetten en verder uit te breiden. Dat ik al een hele ploeg had, was daarbij natuurlijk gemakkelijk, daar kon ik dan mooi mee door. Maar de ploeg stapte grotendeels over naar Grinta. Toen kwam ik in de positie dat ik nog een keuze kreeg; ik kon immers ook met de ploeg mee overstappen naar Grinta. Ik heb gebeld met Grinta en kon daar de leider (wegkapitein) van de nieuw op te zetten zaterdagploeg worden.

Maar een wegkapitein, dat is geen wielrentrainer. Iedereen kan wel wegkapitein zijn, daarvoor hoefde ik niet persé aangetrokken te worden. Een wegkapitein zorgt dat de ploeg veilig door een vooraf vastgestelde route wordt geleid. Een trainer leidt renners op en stoomt ze met specifieke trainingen klaar voor hun doel. Wat dat doel ook is.

Ik heb er lang en veel over nagedacht en met verschillende mensen gepraat. Ik kreeg er werkelijk waar koppijn van zo nu en dan, zo druk maakte ik me over deze te maken keuze. Mijn moeder zei twee weken geleden; daar waar een deur dicht gaat, gaat een andere deur weer open. En ze kreeg diezelfde week nog gelijk; er ging een nieuwe deur open en ik koos voor het trainerschap bij The Sportsclub.

De rust was terug in mijn hoofd, het was weer tijd om aan mijn toekomst te werken. Waar heb ik me al die tijd nu zo druk om gemaakt?